Een kijk op diversiteit!

Vormingsaanbod onder de loep!

Al 10 jaar geeft Kwasa Kwasa vzw, vorming met veel plezier en passie. Na al die tijd werd het nodig om een aantal zaken te herbekijken en in een nieuw jasje te gieten. Het aanbod werd in een handig boekformaat uitgebracht, waardoor leerkrachten direct zien welke verschillende vormingen men kan aanvragen. Het aanbod voor het lager en secundair onderwijs is klaar, het aanbod voor volwassenen is in de maak.

Na al die jaren werd het hoog tijd om de inhoud en de uitwerking van de workshops te evalueren. Hoewel de kwaliteit altijd was gebleven waren er een aantal zaken aan vernieuwing toe. Dit is gebeurd en het resultaat mag er wezen!

 De afgelopen maanden kregen we tijdens de vormingen, bezoek van de medewerkers van Kleur Bekennen om ons aanbod te evalueren. Ondertussen zijn al een vijftal goedgekeurd en terug te vinden via de website van Kleur Bekennen (http://www.kleurbekennen.be/) en Kleur Bekennen Kids (http://kleurbekennenkids.provant.be/workshops). De rest van het aanbod volgt.

Niet enkel is de vorming op papier te raadplegen maar ook te bezichtigen via de vernieuwde website van Kwasa Kwasa vzw. Zeker de moeite waard!

Het meeste werk is nu achter de rug, maar nog één belangrijke schakel ontbreekt: het naar buiten brengen van het aanbod! De verschillende scholen in zowel Oost- als West-Vlaanderen worden gecontacteerd en op de hoogte gebracht van het vernieuwd aanbod . Ook zal er worden deelgenomen aan diverse onderwijsbeurzen in het land. Deze beurzen hebben als doelpubliek leerkachten van allerlei scholen die op zoek zijn naar activiteiten voor het volgend schooljaar.