Een kijk op diversiteit!

Onze deelname aan het Natuurfestival in De Panne (2014)

Ook dit jaar werkte Kwasa Kwasa weer mee aan het jaarlijkse Natuurfestival in De Panne.Net zo als vorig jaar was het een groots opgezet feest te midden van de duinen. Een prachtige omgeving om de honderden gasten en bezoekers van binnen en buitenland  te ontvangen en bovendien was ook het goede weer van de partij. Ons tof team van vrijwilligers bestond deze keer uit Ourdia, Benjamin, Karen, Agnes, Cora, Marijke en niet te vergeten de jongste vrijwilliger van Kwasa, kleine Yannis.

Het jaarthema van 2014 was Sprookjes.

Wie in de tent van Kwasa Kwasa binnenliep, werd er ondergedompeld in de wereld van het Indische sprookje : De slapende prins. Kinderen en hun ouders luisterden eerst geboeid naar het griezelige sprookje en daarna konden de kinderen aan de slag bij de twee workshoptafels.

Ze lieten hun fantasie de vrije loop en toverden een zelf geknutselde princessenhoed om tot een prachtig hoofddeksel. Allerlei glitters en blinkertjes, bloemetjes en krulletjes werden geassembleerd door de kleine kunstenaars. De creatievelingen trakteerden zichzelf dan nog op een mooie henna tattoo.

Dan hop naar de volgende workshop: een mooie bloemenkrans maken om puja te doen zoals ons prinsesje in het verhaal. Met crepepapier en rietjes kwam dit zo voor mekaar.

Ondertussen werden de ouders geïnformeerd werden over de projecten van Kwasa Kwasa. Het was superdruk en je kon over de koppen lopen in onze tent, maar het was een plezierige, creatieve dag.

Natuurfestival De panne, wij waren blij er weer bij te zijn!