Een kijk op diversiteit!

Leuke getuigenis van één van onze vrijwilligers uit Gent

Hallo,ik ben D. Zo'n 2 maand geleden ben ik gestart als vrijwilliger in het kader van sociale reintegratie. Na 2 jaar inactiviteit op werkgebied zou ik eerst 3 maanden aan de slag gaan als vrijwilliger.

Dit om verschillende redenen namelijk wennen aan een werkritme, sociaal contact op de werkvloer, werkervaring... Voor persoonlijke redenen, trachtte ik zo iets terug te doen voor de maatschappij.

Via verschillende websites kwam ik terecht bij Kwasa Kwasa. Hier zochten ze een polyvalente vrijwilliger. Het feit dat Kwasa Kwasa een organisatie is met als uitgaanspunt diversiteit, sprak me wel aan. Ik was vooral op zoek naar een zinvolle dagbesteding, die de moeite was, om in te investeren voor mezelf en dit vond ik bij Kwasa Kwasa.

Mijn plan was om na 3 maanden vrijwilligerswerk, terug in het gewone bezoldigde arbeidscircuit te stappen, of een opleiding te volgen. Na telefonisch contact kreeg ik een afspraak voor een intake-gesprek. Ik vertelde wat over mezelf en mijn motivatie en er werden ook afspraken gemaakt rond werkuren,taken en het huisreglement. Een week later kon ik al starten. Elke week wordt er een takenlijst opgesteld die zeer gevarieerd is. Ik doe het onderhoud binnen en buiten, boekhouding, meehelpen met vorming, groepen begeleiden en boodschappen...

Naarmate we elkaar beter leerden kennen, groeiden ook de verantwoordelijkheden. Er was een aangename werksfeer en er werd ook rekening gehouden met mijn mening en inbreng.

De samenwerking met het team en andere vrijwilligers en stagiaires is voor mij zeer boeiend en leuk om te doen. Samenwerking speelt hierin een grote rol. Maar ook het sociaal contact, in de verschillende buurtcentra en bij vormingen, is voor mij zeer leerrijk. De diversiteit waar de vzw rond werkt, vind ik terug in mijn vrijwilligerswerk. Ik ben trots om mijn steentje te hebben bijgedragen bij Kwasa Kwasa en heb er veel uitgehaald voor mezelf.

Kortom een toffe en boeiende werkervaring!