Een kijk op diversiteit!

Nieuws

Sportdienst Stad Gent

Dit academiejaar werkte Kwasa Kwasa samen met Kim Schutyser, de diversiteitsmedewerker van de sportdienst, een aanbod uit voor het personeel van de sportdienst van Stad Gent.

Lees verder »

Vorming in cijfers: schooljaar 2017 - 2018

Vorming en sensibilisering over het thema superdiversiteit vormen de hoofdactiviteit van Kwasa Kwasa . Elk jaar passen wij onze vormingen en workshops aan en herwerken we ze, naar aanleiding van de feed-back van onze vrijwilligers en aanvragers.

Lees verder »

Papia en John

Onze medewerker in Malawi John Moloson, tevens een ex student van ons project Recht op Onderwijs, vroeg al een tijdje om een computer. Hij staat ons bij met de praktische kant van het project 'recht op onderwijs' en een laptop maakt die taak heel wat eenvoudiger.

Lees verder »

Umoza

De opleiding haartooi georganiseerd door Umoza, moest in maart noodgedwongen tijdelijk de deuren sluiten. Wegens geldgebrek kon men geen materiaal meer aankopen. Het is dit materiaal dat de deelnemers op het einde van hun opleiding mee naar huis krijgen, om een eigen kapperszaak te starten. 

Lees verder »

Dekolonistatie

De laatste tijd komt het thema dekolonisatie regelmatig in de belangstelling. De relatie tussen de kolonisatiepolitiek en de migratiepolitiek van een land is onmiskenbaar. Uiteraard heeft dit ook zijn invloed op de visie over superdiversiteit in een maatschappij. Kwasa Kwasa heeft dan ook van bij het ontstaan van de vzw resoluut gekozen om die link onder ogen te zien.

Lees verder »

Belmundo

Voor het jaarlijkse activiteitenfestival BELMUNDO heeft Kwasa Kwasa vzw, in samenwerking met het lokaal dienstencentrum Wibier, ook dit jaar een activiteit georganiseerd. 

Lees verder »

Recht op onderwijs

Kwasa Kwasa post op facebook vaak berichten over hoe het loopt met de schoolkinderen die via ons worden gesteund in Malawi. Het is misschien nog eens tijd om een volwaardig nieuwsbericht aan dit project te wijden.

Scholen zijn in Malawi vaak zeer duur en niet altijd even betrouwbaar. De overheidsscholen - zeer betrouwbaar en goed qua opleiding - zijn helaas enkel weggelegd voor de allerslimsten. Tenzij je heel veel geld kan betalen.

Lees verder »

Belmundo 2019

Elk jaar neemt Kwasa Kwasa deel aan het Belmundo project van de Noord Zuid dienst van de stad Gent.
Het thema van 2019 is "migratie".

Lees verder »